donderdag 5 maart 2009

Oversluiten van een Lening, hoe doe je dat?

Als je een lening gaat oversluiten is het belangrijk om de rentetarieven van verschillende aanbieders goed te vergelijken. Er is bepaald geen tekort aan geldverstrekkers die jou met alle plezier willen helpen bij het oversluiten van een lening of het afsluiten van een compleet nieuwe lening. Door de grote concurrentie in de markt zijn er vaak mooie aanbiedingen te halen als je goed kijkt en vergelijkt.


Met de komst van het Internet is rentetarieven vergelijken en een lening oversluiten nu hartstikke makkelijk. De beste manier om een nauwkeurig overzicht te krijgen van verschillende aanbiedingen is het opvragen van meerdere offertes. Veel geldverstrekkers hebben een rekenmodule op hun site staan die je een idee geeft van de bijkomende kosten als je een lening oversluit, maar dit blijft algemeen. Het definitieve en precieze antwoord krijg je pas als je een maatwerk offerte laat maken voor een lening, of dit nou om geld lenen voor een verbouwing gaat of auto geld lenen, dat maakt niks uit.

Zorg ervoor dat je de beslissing om je lening over te sluiten niet vanuit haast neemt, maar weloverwogen met alle feiten op een rijtje.. Omdat er elke dag nieuwe aanbieders en nieuwe leenvormen beschikbaar komen is de kans zeer groot dat je op dit moment niet tegen het laagste tarief leent, vooral als je besluit om niet online te lenen. Ook als je bijvoorbeeld eerst een BKR notering had en die nu is verdwenen kun je vaak voor lagere rentetarieven lenen.


Soms lijken de besparingen op rentepercentages vrij klein en niet de moeite waard, maar kleine verschillen kunnen toch de moeite waard zijn. Een paar promille verschil mondt soms uit in honderden of duizenden euro's aan bespaarde rente over de totale looptijd.
Controleer de contractvoorwaarden voor je voor een lening tekent. Het komt meer dan eens voor dat de rente een paar maanden goedkoop is en vervolgens de lucht in schiet. Daarom is het belangrijk om hier voorzichtig mee te zijn en de moeite te nemen om het contract goed door te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten