maandag 30 maart 2009

Zo krijg je een betere geldlening voor je geld

We weten allemaal dat een lening niet gratis is. Een bank moet ook geld verdienen om mensen in dienst te hebben. Alleen maar logisch. Maar meer betalen als nodig is nou ook weer niet verstandig.

 

Als je de rente omlaag kunt krijgen voor een lening dan bespaar je altijd fors geld. De afsluitkosten van een lening vallen doorgaans wel mee. Dit betekent natuurlijk niet dat je maar mak met alles akkoord moet gaan op het gebied van lening kosten.

 

Een lage rente krijgen begint met de afwezigheid van BKR coderingen. Voor een bank of geldverstrekker besluit of je een lening krijgt kijken ze eerst naar je BKR rapport. Met één of meerdere BKR registraties ziet een geldverstrekkerals een grotere risicofactor en daarom moet je meer rente betalen over je lening.

 

Een goede vergelijking maken tussen alle geldverstrekkers is ook belangrijk bij het verkrijgen van een lagere rente voor je persoonlijke lening. Je zult soms verbaasd zijn door de verschillen in tarieven. Omdat de concurrentie moordend is op Internet zijn er best veel aanbiedingen op lening gebied. Onafhankelijk van de lening soort die je kiest, of het nou een minilening is of een zakelijk krediet, er zijn zo goed als altijd meerdere geldverstrekkers die je een aanbieding kunnen doen.

 

Let er altijd op dat je jouw krediet geschiedenis zo schoon als mogelijk houdt. Vermijdt betalingsproblemen zoveel als mogelijk en betaal op tijd. Als je niet 100% zeker bent of je een BKR registratie hebt of niet kun je dit het beste even navragen.Hoe meer gegevens je de adviseur kunt geven, hoe beter. Als je wilt weten of je een BKR registratie hebt, vraag dit dan even na bij een bank. Alle banken kunnen je hierbij helpen. Voor een paar euro en een bezoekje aan de bank krijg je jouw BKR rapport toegestuurd en kun je op je gemak alles nakijken.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten