dinsdag 31 maart 2009

Een lening of 2de hypotheek nemen; goed idee of niet

Een lening of 2de hypotheek afsluiten wordt dezer dagen al snel gedaan. Maar hoe kom je erachter of het voor jou een goed idee is? Kun je nou het beste spaarzaam zijn, of is het soms niet te vermijden om een lening af te sluiten?

 

Een 2de hypotheek afsluiten of een lening nemen is bepaald niet altijd een verstandige mogelijkheid. Soms wordt het besluit om geld te lenen al erg snel genomen. Als dat gebeurt komt het al snel voor dat er flink geld wordt verloren op de lening in korte tijd. Een autolening of een minikrediet afsluiten kan bijvoorbeeld nooit een winstgevend doel zijn. Kijk of je zoveel mogelijk aan kunt betalen als je een auto koopt, tenzij het echt niet anders kan.

 

Verstandige investeringen worden vaak gedaan met 2de hypotheken. Over het algemeen wordt de woning met dat geld verbeterd. Door geld te steken in een woning die over het algemeen meer waard wordt is er minder verlies op een dergelijke lening.

 

Dat je het beste geld kunt steken in iets dat meer waard wordt spreekt voor zichzelf. Producten of goederen die dalen in waarde zijn meestal geen goed onderpand voor een lening. Maak niet de vergsissing om met de waarheid te smokkelen als je het doel moet opgeven voor je 2de hypotheek. Een bank stelt dit dan ook niet op prijs en je kunt in grote problemen komen als je niet eerlijk bent over het leningdoel. Sta dus altijd stil bij het onderpand van een lening en leen met voorbedachte rade.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten