woensdag 6 januari 2010

Rekening Courant Krediet

In deze tijd als je een rekening courant krediet wilt afsluiten zul je wel goed je huiswerken moeten doen. Jaarverslagen van je onderneming zijn belangrijk, maar er is nog iets anders dat weinig genoemd wordt in de tips om een rekening courant krediet rond te krijgen.

Een belangrijke relatie met je accontant of boekhouder. Voornamelijk dit soort mensen kan een aanvraag voor een rekening courant krediet laten slagen of laten falen. Zij hebben de aangeboren vervelende eigenschaap dat ze wel hun best gaan doen om de aanvraag om zeep te helpen. Ze weten zelf niet waarom, maar ze doen het automatisch. Misschien komt het wel dat een ondernemer dagelijks risico's moet en wilt nemen en dat een accountant of boekhouder bang is voor risico's.

Het afsluiten van een rekening courant krediet is een logisch gevolg van de risicos die je in een bedrijf hebt. Op dit moment zul je dus je personeel en deze rekenwonders kwijtraken. Omdat deze mensen geen risico willen nemen zullen ze altijd alles afkraken en uitgaan van de meest negatieve uitkomst. Zorg dus ook dat je overleg hebt met ze alvorens je een rekening courant krediet aanvraagt. Als je jouw aanvraag gaat versturen zonder goede controle zal de kans op afgewezen worden natuurlijk groter zijn.

Zodra je het rekening courant krediet toegewezen krijg moet je oppassen dat je het niet te snel verbruikt. Dat je ergens op terug kunt vallen is een goed gevoel maar je moet je wel beseffen dat het niet altijd even makkelijk is om van de verboden vrucht te blijven. Je kan in de verleiding komen om spullen aan te schaffen die jij normaal gezien niet zou kopen. Doe het niet, want je koopt met geleend geld en dat is altijd gevaarlijk. Wees ervan bewust dat een rekening courant krediet dient als vangnet en niet is bedoeld om ermee te gaan investeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten