woensdag 10 februari 2010

Met Negatief BKR Toch Lenen

Wanneer in het verleden mogelijk een negatieve BKR registratie is ontstaan en je niet helemaal op de hoogte bent van de status dan is het belangrijk om daar alles van boven tafel te krijgen Je kunt aan de codering afleiden hoe erg de situatie is geweest en of er nog een achterstand is en of alles is terug betaald. Geld lenen zonder bkr codering is makkelijker dan met een codering.

Je kunt achter de info komen door een BKR rapportje bij de bank op te vragen. Hier volgen de stappen om dit te regelen. Ga allereerst naar de dichtstbijzijnde bank. Het is niet noodzakelijk dat het je eigen bank is. Een bank is genoeg, al ben je er nooit geweest.
Als je aan de beurt bent vraag je aan de balie medewerker of ze je een BKR rapport kunnen laten opvragen bij het BKR in Tiel. Je moet altijd er op rekenen dat je rond de tien euro moet betalen voor de aanvraag. Zodra je dit hebt betaald moet je jouw adresgegevens doorgeven. Het rapport wordt dan binnen een week gestuurd.

Na een week krijg je jouw rapport binnen en kun je kijken hoe ernstig jouw negatieve BKR nou echt is. Indien je precies weet wat de status is maakt het de kans op lenen aanzienlijk hoger dan in het geval dat je niets weet. Voor banken is het bijvoorbeeld een verschil of ze een lening aan iemand verstrekken met een A-1 codering dan een A-2 codering Een codering wordt aangegeven in rangschikking van laag naar hoog, dus bijvoorbeeld van A1 tot A4.

De stap die je dan moet doen is bij geldverstrekkers kijken wat hun acceptatienormen zijn. De meeste banken of financiele instellingen die geld verstrekken geven op hun website in een overzichtje weer wat de acceptatie voorwaarde zijn. Bij een beperkt aantal geld verstrekker zijn er met een a-1 codering nog wel mogelijkheden maar zodra je een hogere codering hebt zul toch moeten kijken bij geldverstrekkers die hier hun specialisme van gemaakt hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten